همانطور که می دانید عوامل زیادی در تعداد روز ضبط یک دوربین، موثر است. حتما برای هر کاربر مهم است، دوربینی که خریداری کرده تا چه مقدار توانایی ضبط دارد؟ یا چگونه می تواند میزان ضبط دوربین را افزایش دهد؟ و یا اصلا چرا گاهی دوربین مداربسته ما ضبط نمی کند؟ در این مقاله می خواهیم برای شما یک سری از عوامل مهم را توضیح دهیم.
دوربین مداربسته تا چند روز می تواند ضبط کند؟
مدت زمان ضبط دوربین مداربسته یک دغدغه ی مهم برای هر کاربر است؛ زیرا عوامل زیادی در آن تاثیر گذار هستند. ما باید بدانیم که چگونه می توانیم این زمان را افزایش دهیم و مشکل را برطرف سازیم. لازم است بدانید برای زمان ضبط یک دوربین نمی توان به طور دقیق مقدار یا عدد مشخصی را بیان کرد. اما اگر بخواهید ما به شما نرم افزاری را معرفی می کنیم که با وارد کردن یک سری اطلاعات ، زمان ضبط دوربین های داهوا خود را تخمین بزنید. برای آشنایی با نرم افزار داهوا پارتنر روی آن کلیک کنید.
7 عامل تاثیر گذار در میزان ضبط دوربین مداربسته:
1- ظرفیت هارد:
می توان گفت مهم ترین عامل در میزان ضبط، ظرفیت هارد شماست. که می توانید از هارد با ظرفیت بالا استفاده کنید؛ و یا هنگامی که ظرفیت آن پر شد، اطلاعات را روی فلش یا لب تاپ انتقال دهید.
2- حالت ضبط انتخاب شده در دستگاه:
همانطور که می دانید دستگاه ضبط DVR یا NVR، گزینه های مختلفی برای ضبط دارد. به عنوان مثال شما میتوانید انتخاب کنید که تنها در ساعات خاصی و یا تمام روز تصویر برداری انجام شود. طبیعتا در این دو حالت خصوصا حالت ضبط 24 ساعته، حافظه دستگاه شما به سرعت پر می شود. توصیه می شود دستگاه را روی حالت Motion Detection بگذارید، تا تنها در زمان حرکت اجسام خارجی ضبط انجام شود. در این حالت هم از ضبط های غیر ضروری جلو گیری می شود، وهم حافظه داخلی شما دیر تر پر می شود. برای اشنایی بیشتر با حالت Motion Detection روی آن کلیک کنید.
3- تعداد دوربین ها:
یکی دیگر از عوامل مهم در ضبط تصاویر تعداد دوربین های مدار بسته موجود در فضا می باشد. بدون شک هر چه تعداد دوربین ها بیشتر باشد، شما به فضای ذخیره سازی بیشتری احتیاج خواهید داشت.
4- فریم ریت:
فریم ریت یعنی تعداد فریم هایی که از تصویر در هر ثانیه نمایش داده می شود. به طور کلی هر چه تعداد فریم ها بیشتر باشد، تصویر با کیفیت تر و بهتری خواهیم داشت. خوب است بدانید یک تصویر متحرک از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی از فریم ها تشکیل شده است. همین موضوع اساس کار ویدیو ها و انیمیشن ها را تشکیل می دهد. برای فیلم برداری از اجسام متحرک بهتر است از فریم ریت بالا استفاده شود. هر چه قدر تحرک بیش تر باشد،نیاز به نرخ فریم بالاتری داریم. جالب است بدانید به خاطر محدودیت پردازش دوربین مداربسته، هر چقدر رزولوشن بیشتر باشد نرخ فریم آن کمتر می شود. یعنی دوربین های با کیفیت تصویر بالا، نرخ فریم کمتری دارند.
5- کیفیت تصویر دوربین مداربسته:
به طور کلی می توان گفت هرچه رزولوشن به کار رفته در دوربین بیشتر باشد، فضای بیشتری هنگام ضبط اشغال می شود. پس رزولوشن های 1MP، 2MP، 3MP و 5MP به ترتیب حافظه بیش تری را اشغال می کنند. به طور کلی می توان گفت هر چقدر رزولوشن بیشتر باشد، جزئیات بیشتری از تصویر به ما می دهد، پس نیازمند حافظه بیشتری است.
6- BIT RATE :
بیت ریت به معنی نرخ انتفال داده ها در دوربین مداربسته، بر حسب کیلو بایت در ثانیه می باشد. به طور کلی بیت ریت با کیفیت رابطه مستقیم دارد یعنی هرچه تصویر ما کیفیت بالاتری داشته باشد، طبیعتا حجیم تر خواهد بود. از دیگرعوامل تاثیر گذار در بیت ریت، رزولوشن و الگوریتم فشرده سازی می باشد. که به ترتیب رابطه مستقیم و عکس با آن ها دارد. به این معنا که هر چه رزولوشن تصویر شما کمتر و فشرده سازی بیشتر باشد، بیت ریت شما کمتر خواهد بود.
وقتی بیت ریت دوربین شما بیشتر شود، کیفیت ویدئو نیز بهتر خواهد شد. و این امر نیاز مند بیشتر شدن مصرف ظرفیت داخلی دوربین می باشد. و شما نیاز مند حافظه بیش تری خواهید بود.
7- فرمت ضبط H265 یا H264:
الگوریتم فشرده سازی ویدئو ها درواقع روشی برای کاهش حجم آن ها بدون افت کیفیت، با هدف کم کردن فضای مصرفی می باشد.
فرمت فشرده سازی H264 می تواند بدون کم کردن کیفیت تصویر، حجم آن را تا 80% نسبت به فرمت های قدیمی کم تر کند.
ولی در فرمت H265 با برخورداری از استاندارد جدید، عملکردی به مراتب بهتر ارائه می شود. به عنوان مثال در فرمت H265 حجم فایل نهایی تا 57% در رزولوشن 1080P، نسبت به فرمت H264 کاهش یافته است.
نکته) CBR و VBR:
CBR نرخ ارسال ثابت داده ها می باشد؛ که به صورت پی دی پی نیاز به پهنای باند تعیین شده و مشخص دارد. بیشتر برای Motion Detecton کاربرد دارد؛ چرا که ثابت بوده و کیفیت خروجی یکنواختی را ارائه می دهد.
VBR نرخ ارسال داده ها به صوت نامنظم می باشد؛ که به صورت متغیر میزان پهنای باند مصرفی اش را مشخص می کند. و بیشتر در بحث فشرده سازی و اینترنت کاربرد دارد.